Вірянин і атеїст: як порозумітися

Вірянин і атеїст: як порозумітися

Більшість проблем у цьому світі відбуваються через розбіжності між людьми. Це відбувається із-за відмінностей в політичних поглядах, музичних, любовних, а також із-за релігії. Віряни засуджують атеїстів за нігілізм і неповагу до релігії, а атеїсти засуджують вірян за те, що вони намагаються влізти до них в голову зі своїми моралями, нав'язати свою думку. Усі ми знаємо, що дурнів вистачає і там і там, але на грунті постійних конфліктів іноді людям важко спілкуватися, якщо у них полярні судження на тему Бога і того, що чекає нас після смерті.

 

На що треба звернути увагу вірянам і атеїстам

Віра і релігія — це дві різні речі. Релігійність без віри — це фанатизм чистої води. Звичайно, важко ходити в церкву, мечеть або синагогу, якщо ти не віриш у Бога, але замисліться над цим. Можливо, що ваша прихильність релігії йде попереду вас. Релігія не доводить існування Бога. Віруючі люди тільки вірять. Проблема полягає в тому, що ви не можете довести існування Бога. Так, бувають чудеса, які ніяк більше не пояснити. Можливо, це сподвигнет когось повірити, але не поспішайте засуджувати скептиків. У людей є право на думки, на думку. Не нав'язуйтеся ні в якому разі. Ви вірите — продовжуйте вірити, адже ніхто у вас цю віру не забере.

Релігійність сім'ї грає велику роль. Якщо говорити грубо, то вам в дитинстві промили мізки, та ще так, щоб ви негативно відносилися до тих, хто у Бога не вірить. Так робити не можна. Це і викликає усі конфлікти і війни. Релігія для багатьох людей є політичним важелем, методом управління масами. В першу чергу, ви є вірянами. Не забувайте це ніколи. ВИ — не людина релігії, а діти Божі. Це справедливо для будь-якої релігії.

Ні у одній релігії немає заповіді про те, що красти або вбивати — це добре. Будь-яка світова релігія типу християнства, ісламу або іудаїзму являє собою деякий стримуючий чинник для людей. Вона стримує агресію, коли людина згадує, що кривдити інших — це погано. Це треба пам'ятати тим, хто погано відноситься до віруючих людей. Для них є правила, які вони поважають. Не коштує ці правила топтати. Поважайте те, в що вірять мільярди людей. Ні в якому разі не відповідайте на агресію ультрарелигиозних фанатиків. Нехай вони ведуть свою роботу по промиву мізків. Вас це не торкається.


Якщо усе це ви пам'ятатимете завжди, то зможете зрозуміти людину з іншими поглядами. Вірянин повинен розуміти, що він не має доказів існування Бога, а атеїст не повинен говорити, що Бога немає, тому що він його не бачить. Його ніхто не бачить, ніхто не знає, що коштує над нами. Ніхто не відкрив доки секрет всесвіту. Ніхто не знає, що буде після смерті. Атеїзм — це теж "-изм", тобто віра в щось. Це здоровий глузд, це віра в те, що ви не ходите під Богом. Наука доки не може дати ніяких відповідей з приводу витоків Всесвіту. Нам залишається тільки слухати серце. Не судіть інших людей за те, що вони пояснюють все по-своєму. Якщо подумати гарненько, замислитися хоч на хвилину, то можна зрозуміти, що немає жодних проблем для спілкування атеїстів і віруючих або навіть релігійних людей. Не робіть культ з релігії, тому що релігія — це те, що придумали люди, а не Ісус або інші пророки. Навчіться ставити себе на місце інших людей.

Як порозумітися

Рада перша: не нав'язуйте свою думку. Як тільки розмова перейде в стадію захисту і нападу, можна завершувати дискусію, тому що це може привести до поганих наслідків.

Рада друга: не говорите про релігію. Щоб розв'язати проблему. Не доводьте до її появи. Все просто. Розумні люди не чіпають заборонені теми. Не говоріть про політику і релігію — це дві теми, які здатні перетворити будь-яку зустріч на криваву бійню.

Якщо розмова все ж зайшла в заборонену зону, то постарайтеся не затягувати його ні в якому разі. Особливо актуальним це можна рахувати для тих, хто спілкується порівняно недавно.

Ви не можете знати, що людина відчуває і що думає, тому не варто судити його за його вибір. Не треба тільки гнівно відзиватися про тих, хто не розділяє вашої думки. Це як мінімум безглуздо і негарно. Так роблять футбольні фанати, які строго негативно налагоджені проти тих, хто більше за інший клуб. Це абсолютно те ж саме. Вибір робить кожна людина своя, тому не треба нікого засуджувати або нав'язувати свою точку зору. Не говоріть нікому своєї думки про чужі думки і вчинки, щоб ніхто не висловлював свою думку про вас.

Вірянин і атеїст завжди можуть порозумітися. Проблема полягає в тому, що більшість людей хочуть нав'язати свою думку або, що ще гірше, висміяти чуже, тим самим прославивши себе. Це верх неповаги, верх людської дурості. До тих пір, поки ми так робимо, цей світ палахкотітиме в агонії війни, негативу. Таких людей більшість, тому легко підхопити цю лихоманку негативу, антидипломатичності і аморальності. Поважайте вибір інших людей і будьте розумніші, що ніщо не ставало причиною розбіжностей: ні віра, ні любов, ні політика