Мамона - це що таке?

На сторінках Біблії можна прочитати пояснення того, що служіння просто неможливе. Таке поняття означає, що одному доведеться служити не так старанно, а значить, це буде не повне виконання своїх обов 'язків. Біблія говорить, що служіння одночасно не може бути Господу й Мамоні. Але мало хто знає, хто такий Мамона. Саме це і належить з 'ясувати в цій статті.


Отже, хто ж такий Мамона? Можливо, це бог або ж все-таки демон?


Якщо брати до уваги переклад з давньогрецької мови, то "" мамона "" - це слово, що символізують багатство і розкіш. Стародавні римляни поклонялися аналогічному богові, вважаючи, що він допоможе їм у торгівлі або просто озолотить людину.

Вивчаючи Біблію, ми можемо дійти висновку, що ця істота, безумовно, є демоном. Якщо людина пускає його в своє життя або, більше того, закликає, то бог покидає його серце. Людина стає черствою і холодною до всіх своїх близьких. Християнство має неоднозначне відношення до багатства. Воно засуджує людей, які працюють нечесно і заробляють не своєю працею. Але при цьому гроші - це важливий аспект, і без нього людина в сучасному світі жити не зможе, та й церква перетвориться на руїни. Тому з християнського погляду слід використовувати кошти без усякої пристрасті, інакше можна дійсно поселити в своєму серці той самий дух Мамона. Це, як кажуть православні служителі, може бути вкрай небезпечно.

Але люди на Землі всі різні, кожен має свої прихильності і власний світогляд. Існують люди, які віддають перевагу поклонінню цьому так званому божеству. Часто люди починають вдаватися до дій для свого збагачення, причому в більшості випадків людина не визнає співпрацю з нечистими силами.

Якщо ж заглибитися в історію, то можна дізнатися величезну кількість цікавих фактів. Розуміння сутності, та й саме значення слова "" мамона "" в сучасному світі спотворене. Існує думка, що Мамона, навпаки, здатний зробити людину жебраком. Починаючи контакт з ним, людина поселяє його в своєму оселі, таким чином той випиває з нього всю фінансову благополучність.

Прикладом негативного впливу Мамони на людину може бути наступний приклад. Людина працює не покладаючи рук і постійно відчуває невдачі у своїх справах. Тут варто задуматися про вторгнення потойбічних сил. Іншими словами, дух є підбадьоренням бідності людини. Таким чином, від нього необхідно позбутися, а для цього потрібно звернутися до історії.


У далекі часи люди були більше пов 'язані з вірою. Зустріти невіруючу людину було досить важко, тому що релігія була важливим аспектом життя будь-якої людини. Існування духовного світу було незаперечним фактом, кожен бажав мати власного духовного вчителя і наповнювати свою душу духовними істинами.

Люди поклонялися не єдиному богові, а великій кількості різних божеств. Кожен бог завідував якоюсь власною стихією. Такі обряди поклоніння були абсолютно нормальною річчю, і Біблія цьому свідок. Приносилися криваві жертвопринесення, які, звичайно, ставилися до витівок нечистої сили. Мамона - це одна з найбільш неприємних істот, адже для свого матеріального благополуччя люди йому приносили в жертву навіть власних дітей.

Таке жертвопринесення не проходило безслідно, адже вбити власну дитину - найбільший гріх. Це було деяким прокляттям на весь родин, тоді цей демон забирав дітей і в наступних сім 'ях роду. Можливо, він здійснював бажання людини, але ціна цих коштів була занадто велика. У будь-якому випадку у жінок роду йшли діти, траплялося це з різних обставин. Деяких демон сам штовхав на аборти, інші діти хворіли і вмирали ще в утробі матері або незабаром після власного народження.

Тому за свою допомогу демон забирає плату в багатократному розмірі. І такі загадкові ситуації в сім 'ї можуть говорити про присутність демона. Зупинити це може тільки Бог, саме він здатний обірвати дію демона. Але цьому повинна посприяти щира молитва, і тоді все неодмінно налагодиться. Діти будуть здорові і щасливі, а демон покине душі батьків.

Син Бога, Ісус Христос, також був не бідною людиною. Але він з легкістю зміг пожертвувати цим заради спасіння своєї душі. Саме своєю смертю Ісусу вдалося повністю зруйнувати прокляття цієї істоти та інших нечистих створінь. Віра в Бога дає безкорисливе щастя, справжній спокій і здоров "я своїх дітей.


Бог не залишить своє чадо в біді, до цього належить і фінансове благополуччя. Звичайно, ніхто не говорить про несказані багатства, але все необхідне обов "язково буде за молитвами людини. І в цій ситуації не потрібно шукати якихось демонів, щоб бути просто щасливою людиною.

А ось пускати в себе демонів не варто, адже це пряма дорога, яка веде в пекло. Більш того, такі дії неодмінно залишать слід на наступних поколіннях і будуть приносити нещастя. Таке твердження можна зробити і про чоловіка, який служить Богові. Наступні покоління цієї людини отримають особливу благодать, у них в серцях буде добро, яке при бажанні захочеться розвивати і заражати цією благодаттю інших. Саме Господь Бог здатен подарувати людині безкорисливу любов і благодать, яка так необхідна для спокою душі. Так описується Мамона Біблією.

Ця людська якість стосується гріховного списку. Пояснити це досить просто, і це цілком зрозуміло. Наявність зайвого фінансового благополуччя у людини дає їй величезні можливості, вона може виконувати всі свої бажання, навіть найгірші, що є поганим знаком. На питання про те, Мамона - хто це, можна відповісти, що це той, хто провокує людину виконувати свої гріховні бажання. Більше того, він і кошти на них дає. Великі гроші - це можливість здійснення власного гріха. Хоча якщо людина розумна, то свої фінансові надлишки вона може направити на допомогу людям, але такою дорогою йдуть далеко не всі.

Для багатьох гроші стали інструментом здійснення гріховних вчинків. Часом людина навіть перестає розуміти, що робить жахливу дію. Гріх забирає розум, і почуттями керують інші сили.

У голові багатої людини зароджується думка про його безкарність. Він думає, що може зробити будь-який вчинок і відкупитися від нього грошовими коштами. Але для Бога це нічого не означає. Адже він бачить серце і помисли, а значить, знає правду. Багата людина починає розраховувати на свій добробут і забуває про Бога. Це, звичайно, не говорить про те, що потрібно викинути на смітник всі свої досягнення, просто потрібно думати серцем.